Whitefield Architect- Hilltop Grove -D.j
Whitefield Architect- Hilltop Grove - A.

Grove House

A residence conceived of as a series of connected gathering spaces around a central retreat.

 

The residence was designed to transform a semi-detached property that no longer met the client's needs into a modern home for a growing family.  The entire property was given a complete overhaul to address issues including poorly proportioned rooms narrow walkways, lack of light and a fractured layout. 

 

The floor plate was opened and restructured to create a flow of access and light through the property. A new feature hallway serves to create an impression upon entering the home. Quiet and private spaces can still be encountered but there is a much bigger emphasis on a social hub and active gathering spaces.

 

With a re-shuffling of space and the addition of the extension, four workable bedrooms and a central family bathroom on the first floor were created. These rooms were designed to maximise the space and create cool and modern storage options.  The kitchen diner was conceived as a contemporary, gallery-like space with skylights to filter natural hues over the island and dining areas. 

Related Projects

Whitefield Architect- Hilltop Grove -B.j
Whitefield Architect- Hilltop Grove -C.j
Whitefield Architect- Hilltop Grove -E.j
Whitefield Architect- Hilltop Grove -F.j
Whitefield Architect- Hilltop Grove -G.j
Grove House- Whitefield Architect.png
Grove House- Whitefield Architect.png

Have a project in mind? 

Book a free telephone consultation today to see how we can help.